Békéscsabai Karrier Iroda

Projekt címe: BKI – Békéscsabai Karrier Iroda
Program azonosító száma: NEA-UN-16-SZ-0632
Elnyert támogatás: 1.062.000 Ft
Megvalósítási időszak: 2016. április 1. és 2017. március 31. között.

Jelen pályázat keretében a korábbi tevékenységeinket akartuk összefogni, és egy sokkal magasabb és komplexebb szintre emelni. Ennek módja, hogy létrehozzuk a Békéscsabai Karrier Irodát, melynek a tervezett feladatai az alábbiak voltak:

Folyamatos tanácsadás nyújtása a munkakereső fiatalok számára:
Az iroda fizikai alakot ölt a projekt végére az Andrássy Úti Társaskör épületében, ahol fogadni tudja a fiatalokat, ez által kényelmes, nyugodt körülmények között tudunk elbeszélgetni jövőbeni kilátásaikról, a munkakeresés folyamatáról.

Ehhez szükséges a megfelelő szakembergárda kinevelése, megfelelő tanácsadási, és eszközrendszer elsajátítása, kifejlesztése, amihez jó gyakorlatok látogatása, valamint egy képzés is szükséges.

Békéscsabai Foglalkoztatási Kerekasztal létrehozása:
A Békéscsabán működő jelentősebb foglalkoztatási szervezetekkel egyeztetünk, mely keretében tevékenységeinket összehangolhatjuk. Ennek eleme volt egy szolgáltatási térkép létrehozása is, mely segítségével elkerüljük az átfedések létrejöttét, ki tudjuk egészíteni egymás tevékenységét, ez által mindegyik szervezet hatékonyabban tud majd dolgozni.

Együttműködésbe bevont szervezetek:

  • Munkaügyi Központ békéscsabai kirendeltsége – munkakeresés,
  • Új Nemzedék Kontaktpont iroda – pályaorinetáció,
  • Szent István Egyetem békéscsabai kihelyezett karának karrier irodája – munkakeresés,

Mindez által szervezetünk jóval közelebb kerül a munkakereső fiatalok és a NEET-ek problémáinak megoldásához, ugyanakkor a megszerzett tudással, létrejövő együttműködésekkel, eszközökkel egy fenntartható rendszer hoz létre.

Békéscsabai Karrier Iroda

Eredmények:

A Békéscsabai Karrier Iroda jelenleg is működik, és aktív. Tevékenysége keretében rendszeresen tartunk rendhagyó osztályfőnöki órákat, személyes tanácsadásokat, szervezünk kirándulásokat és pályaorientációs táborokat. Egyúttal ez volt az a projekt, melynek segítségével a BKI jogi egységgé nőtte ki magát, és létrejött a Karrier Iroda Alapítvány. Ezt követően nincs szüksége a szervezőcsapatnak gesztorra (mint az a többi projekt esetén volt), tevékenységét teljesen önállóan képes már finanszírozni.

Ezzel szemben a Foglalkoztatási Kerekasztal a projekt folyamán is nehezen jött létre, és tiszavirág életűnek bizonyult. Ennek oka az együttműködő partnerek saját elfoglaltsága, és a koordináció szükségességének alacsony mivolta, mivel ezek a szereplők szinte napi szinten, informális keretek között folyamatosan konzultálnak egymással. Tehát a Kerekasztal hosszú távú fenntartása felesleges, hiszen a szükséges koordináció nélküle is megvalósul.

 

A projekt nem jöhetett volna létre a Játszótér Alapítvány közreműködése nélkül, mely gesztor szervezete volt a kezdeményezésnek.

Játszótér Alapítvány

Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink