Beszámoló az Együttgondolkodós Hétvégénkről

A programban résztvevő meghívott egyesületek Erdélyből, Felvidékről, és Békés megyéből gyűltek össze Gyulán, hogy kapcsolatot építve, közös munkával hozzanak létre jövőbeni projekteket.

Meghívottaink nagy része csütörtökön este érkezett meg, akikkel megkezdődött a csapatépítés, különböző játékos feladatokkal majd egy közös beszélgetéssel. Hatékony, jó hangulatú társaság alakult ki, és a következő nap megkezdődhetett a közös munka.

Első feladatok között volt, hogy megismerkedtünk egymás szervezeteivel, profiljával, foglalkozási körével. Következő lépésben azt a döntést hoztuk, hogy a jelenlévő szervezetek egy nagyszabású projekten dolgozzanak együtt több, kisebb program helyett. Délután megkezdődhetett ennek a projektnek kidolgozása egy közös ötletbörze során. Meghatároztuk a létszámot, nagyvonalakban kidolgoztuk a programot.

A szombati nap első feladata az Erasmus+ pályázati projekt különböző szekcióinak kidolgozása, és előadása volt. Ezzel elősegítve a különböző lehetőségek kiaknázását, és a további együttműködés lehetőségeit.
Délután folytatódhatott a nagy közös projekt szervezése, ahol meghatároztuk az esemény programjait, levezettük a költségvetést, és érdemleges eredményeket értünk el. Az estét közösen jó hangulatban töltöttük, és a következő nap következhetett a program lezárása.

A kicsit elhúzódott este után nehezen, de végül mindenkinek sikerült felkelnie, hogy véglegesítsük a közös program tervét, és megosszuk tapasztalatainkat egymással. Az ebéd után búcsút vettünk egymástól, a vendégeink elhagyták a szállást.

Tekintve, hogy egy remek társaság kovácsolódott össze a hétvége során, és jó hangulatban nagymértékű haladást értünk el, véleményem szerint sikeres hétvégét zárhattunk.

by Völgyes János Zoltán

Támogass egy jó ügyet!