Élményekkel fűszerezett „munkalesre” indulunk, a Budapest Bank Békéscsabáért Program jóvoltából.

Immár tizenegyedik alkalommal támogatta a Békéscsaba és térsége fejlődését szolgáló nonprofit kezdeményezéseket a Budapest Bank Békéscsabáért Program. A 2020. évi pályázat keretén belül 11 civil szervezet nyert 300 ezer és 1 millió forint közötti támogatást, összesen 8 millió forint értékben. Idén alapítványunk is sikerrel pályázott.

Évek óta rendezünk pályaorientációs táborokat 13-14 éves fiatalok számára. A tematikus héten a lehető legszélesebb körben mutatjuk be az iskolaváltás előtt álló fiatalok számára a városban fellelhető tanulási lehetőségeket, szakképzéseket és ehhez kapcsolódva látogatást teszünk a város meghatározó munkáltatóinál is. Ugyanakkor arra is hangsúlyt fektetünk, hogy az atipikus vállalkozási formákról is betekintést adjunk. Az eddig felkeresett cégek és magánvállalkozások a teljesség igénye nélkül: Csaba Metál Zrt, Marzek Kner Packaging Kft., Békés Megyei Kormányhivatal Pályaorientációs és Módszertani Központ, Dareh Hulladékkezelő Bázis, Klára Kerámia, Libás Tanya, Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont, Kádár Ferkó Fotószínháza, Kádár Manni, Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Közpon. A középiskolákban zajló életről és oktatásról hagyományosan a BSC Kemény Gábor Technikum közösségétől, pedagógusaitól és diákjaiktól kapunk ízelítőt.

 

Jelen pályázatunk is erre a sikeres folyamatra épül. Viszont most tovább bővítjük a kört és a diákokon kívül a szüleiket is egy kellemes élményekkel fűszerezett pályaorientációs kirándulássorozatra invitáljuk. 2021 tavaszától összesen 5 hétvégén 1-1 napos „munkalest” szervezünk. Először Békéscsaba hagyományaira, gasztronómiájára épülő családi, kis és közepes vállalkozásokat látogatunk meg, ezután pedig a megye sajátosságaira fókuszálunk. Útjaink során olyan embereket, munkahelyeket keresünk fel, amelyeken keresztül rá tudunk világítani arra, hogy a helyi adottságokat szem előtt tartva miként tudunk Békés megyében illetve Békéscsabán sikeres emberként, boldogan élni. A jelentkezés feltételeiről, a közös élményeinkről, és a megvalósítás lépéseiről a Facebook oldalunkon, illetve ezen a felületen is folyamatosan tájékoztatunk.

A rendhagyó eredményhirdetés itt tekinthető meg. Minden díjazottnak ezúton is gratulálunk!

 

Megosztás
Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink