Kérdezz! Válaszolunk!

Kérdezz! Válaszolunk!

Projekt neve: Kérdezz! Válaszolunk!
Program azonosító száma: NEA-UN-17-SZ-2017-0033
Elnyert támogatás: 712 300ft
Megvalósítási időszak: 2018. január 27-28. és 2018. március 3-4

Projektünknek összetett célrendszere volt, de a legfontosabb vezérmotívuma, hogy a munkakereső fiatalok, kérdéseket tehettek fel a weboldalunkon, ahol szakértő válaszokkal segítettük őket. Ez azért fontos, mert a mai világban nagyon sok múlik egy jól megírt Önéletrajzon, és nagyon sokfiatal nem tud hova fordulni a kérdéseivel. Az iskolában nem tanították nekik, másoktól pedig nem szokták megkérdezni, mert nem tudják kihez fordulhatnak. A hozzánk forduló fiatalok anonim módon tehették fel kérdéseiket, így nem kellett attól tartania senkinek, hogy esetleg elítélik, kinevetik a kérdései miatt. Első sorban 15-29 év közötti fiatalokat szerettünk volna megszólítani, de nem zártuk ki annak a lehetőségét sem, hogy idősebb emberek is kérdezzenek, hiszen lehet gyermekeik számára gyűjtenek információt.

Szervezetünk fő irányvonala a fiatal munkanélküli fiatalokkal való foglalkozás, és különös tekintettel a NEET (Not in Employment, Education orTraining) fiatalokra. Ezek a fiatalok tudnának munkát vállalni, de mégsem teszik, inaktívak, nem keresik az alkalmat a munkára, ezek , és még más okok miatt özönlenek a jövőbeli munkanélküliség csapdájába, ahol szegénység, és sok más nyomorúság fogja őket várni. Ezt szükséges megakadályoznunk, mivel Magyarországon közel 200.000 ilyen fiatal él, aki láthatatlan a szociális intézmények számára.

Munkanélküliség

Az alábbi tevékenységeket látjuk el:

– Karrier és munkakeresési tanácsadás, önéletrajzírás
– Személyes mentorálás
– Képzési programok szervezése álláskeresés témakörben
– Önismeret, önfejlesztés

A projekt teljes időtartam alatt 1 főt tudtunk foglalkoztatni, akinek HR munkatapasztalata van. Legfőbb feladata a hozzánk forduló fiatalok segítése volt. Az általuk feltett kérdésekre válaszolt. A téma iránt igen elhivatott személyről van szó, aki szabadidejében eddig is nagyon szívesen segített munkanélkülieknek abban, hogy miként készülhetnek fel az álláskeresésre, hogyan kereshetnek számukra megfelelő munkahelyet, mire kell számítaniuk egy állásinterjún. A Kérdezz! Válaszolunk! projektet úgy alakítottuk, ki, hogy a támogatott időszak után is fenntartható legyen. Ettől a munkatársunktól azt az ígéretet kaptuk, hogy mivel elkötelezett a téma iránt ezentúl szabadidejében, önkéntesként is tovább fogja segíteni az alapítvány munkáját, szerkeszti a weblapot.

A Karriermenedzsment Műhelymunka lebonyolítására a témában szaktekintélynek számító, külföldi tapasztalatokkal rendelkező trénert kértünk fel.

Önkénteseink szintén voltak már álláskeresők. Az egyikük munkanélküliként került be egy másik szervezetbe, jelenleg az Ifjúsági Garancia Program résztvevője, többször járt már külföldön tanulóként és munkavállalóként is, így könnyedén tud mesélni a hozzánk forduló fiataloknak arról, hogy mire kell különösen figyelniük, ha külföldi munkavállaláson törik a fejüket. Másik önkéntesünk leginkább a pályázatírás és projektgenerálás területén dolgozik. Szabadidejében segíti az alapítványt, pályázatírással, forrásteremtéssel, kapcsolatépítéssel.

Fiatalok bevonásával munkavállalásra felkészítő tréninget valósítottunk meg Karriermenedzsment Műhelymunka címmel. Az eseményt weboldalunkon és Facebookon is hirdettük.

A program az alábbi kérdésekkel foglalkozott:
– Önismeret, önértékelés
– A rejtett munkahelyek megtalálásának módszere
– Egyéni karrier stratégia alkotás és karrier célok meghatározása
– Önéletrajz, motivációs levél technika előkészítése és összeállítása
– Hatékony módszerek egy állás megszerzésére

Ki vagyok én?Blogírás

Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink