MFF/14 – A Folytatás!

A Munkanélküli Fiatalok Fóruma 2013 (MFF 2013) projekt lassan a végéhez közeledik, de ne csüggedjetek, az egyesület már szervezi a projekt folytatását! Februártól indul az MFF/14, mely elődje tapasztalataira, eredményeire építve folytatja a munkát, és segíti a faitalokat az előrébb jutásban. VEDD KI A RÉSZED TE IS!

A Veszprémi BEST Bizottság az MFF 2013 projektje folytatásaként megszervezi a Munkanélküli Fiatalok Fóruma 2014 programját, melyre a Fiatalok Lendületben Program keretében ismét támogatást nyert.

Program azonosítószáma: HU-12-E253-2013-R3
Elnyert támogatás: 5 437 EUR
Megvalósítási időszak: 2014. február 1. – 2014. augusztus 30.

Az MFF/14 jelentősen eltér elődjétől. Az MFF 2013 egy megalapozó, igényfelmérő projekt volt, ami egyfajta iránymutatásként szolgál a jövőben a szervezők számára további tevékenységükhöz. Új projektünk ennek megfelelően a már felmért igényekhez igazodva jött létre, hogy ott segítse a fiatalok előrelépését, ahol ők a legjobban igénylik.

Az MFF/14 projekt az alábbi elemekből áll:

FELKÉSZÍTŐ TÁBOR (2014. február 21-23.):
Február 3. hétvégéjén az egyesület a szervezésben résztvevő 4 fiatal számára felkészítő tábort tart. Az esemény keretében a fiatalok csapatépítő feladatokat hajtanak végre, továbbfejlesztik a csapatmunka és a csapatszervezés, irányítási készségeiket, valamint pontosan megbeszélik a végrehajtandó feladatokat is. A tábor keretében olyan módszereket tanulnak különböző szituációs és kiscsoportos feladatmegoldások keretében, melyek a különböző tevékenységek megfelelő végrehajtásához, a különböző foglalkozások moderálásához, az indulatok és a csoporton belüli diszkrimináció kezeléséhez szükségesek. Ezen felül a különböző foglalkozásokon keresztül a projekt egyes elemeit is részletesen kidolgozzák, pontos ütemezést készítenek, valamint felosztják egymás között a különböző feladatokat.

ÖNISMERETI TÁBOR (2014. árpilis első fele):
Az a tapasztalatunk, hogy a munkanélküli fiatalok számára nehézséget jelent saját képességeik megfelelő értékelése, és a saját fejlesztési pontjaik megtalálása. Éppen ezért 3 napos fejlesztő tábort szervezünk, mely folyamán összesen 10 fiatal fog részt venni egy önismereti képzésen, mely keretében egy tapasztalt külső tréner tart a nem-formális oktatás keretében foglalkozásokat a fiatalok számára.

„ALTERNATÍV MUNKALEHETŐSÉGEK” TÁBOR (2014. június elején):
A fiatalok nincsenek tisztában a szokványos munkaviszonyon felül rendelkezésükre álló lehetőségek sokaságával, ezért 3 napos fejlesztő tábort szervezünk a számukra, mely folyamán összesen 10 fiatal fog részt venni különböző, a szervezők által lebonyolított, nem-formális oktatási elemekre építő foglalkozásokon. Ezek témája a lehetséges alternatív munkavállalási lehetőségek lesznek, melyek mindannyiunk számára elérhetőek, de annál kevésbé ismertek és kedveltek. A tábor célja, hogy a fiatalok számára rávilágítson azokra a lehetséges, alternatív munkavállalási lehetőségekre és előnyeikre is, melyeket egyébként nem tartanak lehetséges munkavállalási alternatívának.

FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSOK (2014. április közepétől 2014. július végéig):
A fejlesztő foglalkozások alkalmával a projektben résztvevő szervezők egyénileg, vagy esetenként kis létszámú, 2-5 fős csoportokban összesen 15 fiatallal foglalkoznak folyamatosan. A foglalkozások keretében végig beszélik az egyének problémáit, eddigi munkavállalási tapasztalatait, munkakeresési szokásokat, és igyekeznek megkeresni azokat az egyéni kulcs faktorokat, melyek fejlesztése a siker kulcsa lehet a jövőben. Amennyiben sikerült ezeket a faktorokat felmérni, a foglalkozást vezető szervező és a résztvevők közösen igyekeznek módszert keresni a fejlődésre mindenki számára egyénileg. A módszer rengeteg módon ölthet testet, például:

  • Aktivitás növelése (pl: társadalmi szerepvállalás a szervezővel közösen),
  • Életmód változtatás (pl: rendszeres testmozgásra ösztönzés, közös sportolás a szervező fiatallal, új, diétás étrend bevezetése
    közösen a szervezővel),
  • Sikerélményhez jutás (pl: ha a résztvevő jól tud sakkozni, akkor sakkpartikat szervezni a számára, ahol pozitív élményekhez jut),
  • Nyelvi készség fejlesztése (pl: együtt tanulás idegen nyelveken),
  • stb.

A fejlesztő foglalkozások egyfajta “mentorálást” takarnak, “életvezetési tanácsadást”, aminek a révén minden résztvevő jelenősen gyarapodhat.

Vegyél részt te is programjainkban akár mint szervező, akár mint résztvevő!
VEDD KI A RÉSZED TE IS!
CSAK RAJTAD MÚLIK, MEDDIG JUTSZ!

(A programokra jelentkezni 2014. márciusától emailben lehetséges. Bővebb információk hamarosan! Figyeld honlapunkat, hogy mindig napra kész legyél!)

Megosztás
Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink