Önkéntesek békéscsabai karrierekért

A Karrier Iroda Alapítvány munkatársai és önkéntesei évek óta segítik az iskola- és pályaválasztás előtt álló fiatalokat, egyéni és csoportos tanácsadással, rendhagyó osztályfőnöki órák lebonyolításával, workshopok, konferenciák, tematikus nyári táborok szervezésével. Az évek során kinevelődött egy olyan fiatalokból álló csoport, akik tőlünk tanulva arra az elhatározásra jutottak, hogy ők is segíteni szeretnének a 7-8 osztályos társaikat, átadva a tapasztalataikat ebben a témában. Ezért létrehozták a Békéscsabai Karrierekért Informális Csoportot.

 

” A projekt alapötlete egy beszélgetés során merült fel. Azon gondolkoztunk, hogy milyen nehéz is volt általános iskolásként eldönteni, hogy mit is csinálnánk hátralévő életünkben. Milyen új kihívások értek bennünket középiskola és egyetem alatt. Mennyire örültünk volna, ha van valaki fiatal, aki minden oldalát bemutatná a felsőbb oktatásnak. Az idősebbek felől mindig lenéző válaszokat kaptunk, tanáraink felől pedig folyamatosan az jött csak, hogy sokat kell tanulni.”- fogalmazta meg a csoport létrejöttének okát, az egyik önkéntesünk.

A tervek szerint a nyári szünet elején az ő közreműködésükkel valósulhat meg hagyományos pályaorientációs táborunk. Szeptembertől pedig megtarthatjuk rendhagyó osztályfőnöki óráinkat is. Addig pedig a felkészülésé a főszerep. Olyan pályaorientációval foglalkozó szakemberekkel és civil szervezetekkel ismerkedünk, akik bemutatják nekünk az ezen a területen szerzett jó gyakorlataikat, tapasztalataikat is megosztják velünk. A csapatot alapítványunk felnőtt szakemberei folyamatosan támogatják, segítve őket  a felkészülésben és a megvalósítás különböző lépéseiben.

Megosztás
Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink