Pályakezdőként már legyen munkatapasztalatom?

Bizonyára legtöbben találkoztak olyan álláshirdetéssel, melyben tapasztalattal rendelkező pályakezdőket keresnek. Ilyenkor felmerül az a kérdés, hogy “ha csak most végeztem el az iskolát, mégis hogyan is szerezhettem volna munkatapasztalatot?”

Erre egyik megoldás lehet az Erasmus+ Önkéntes projektekben való részvétel.

A korábban EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) névre hallgató program 17 és 30 év közötti fiatalok számára nyújt lehetőséget, hogy külföldön önkéntes munkákat végezzenek, egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél.

Időtartama szerint a projekt lehet rövid- (2 hét-2 hónap) illetve hosszútávú (2-12 hónap). Ez idő alatt lehetőség van a következő területeken munkát végezni:

  •  ifjúsági- és gyermekprogramok,
  •  szociális terület,
  •  kultúra,
  •  művészetek,
  •  környezetvédelem,
  •  sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt, melyre az akkreditációval rendelkező szervezetek pályázhatnak. Küldő, fogadó, esetleg koordináló pozícióban.

Ez az anyagi forrás fedezi a projekt lebonyolítási összegét, a szállás, ellátás, biztosítás, nyelvi felkészítés, valamint zsebpénzre fordítandó összegeket. Így az önkéntesnek a költségei a projektben való részvétel során minimálisra csökkennek.

Összességében a program lehetőséget nyújt, nem csak munkatapasztalat szerzésére, de kapcsolatrendszerek kialakítására, és idegen nyelvek gyakorlására/megtanulására.

További információk: http://www.eplusifjusag.hu/hu/evs/volunteer

Forrás

Megosztás
Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink