VEKTOR 2016

VEKTOR

Mi a VEKTOR?

Egy olyan projekt, melyet felvidéki, erdélyi és viharsarki fiatalok közösen álmodtak meg az MFK/15 keretében. A projekt lényege, hogy évente több alkalommal is összegyűljenek, és egy-egy érdekes témát közösen feldolgozzanak. Idén két ilyen témát is választottak: a munka-, és a vállalkozások világát, melyekkel kapcsolatban az alábbi kérdésekre keresik a választ:

  • Mitől válik valaki sikeres vállalkozóvá/munkavállalóvá?
  • Mi a jó termék?
  • Hogyan készüljünk egy üzleti tárgyalásra?
  • Hogyan adjuk el magunkat?
  • Mit keres egy munkáltató?
  • Milyen egy állásinterjú?

És még sok hasonló…

A résztvevők feladata, hogy közösen körül járják ezeket a kérdéseket, segítsék egymást a tudásuk gyarapításában, illetve létrehozzanak egy olyan kisokost, ami másokat is a megfelelő irányba terel.

A rendezvény alatt sok hasznos dolgot tanulhatnak a részvevők, de ez nem tanulás a szó hagyományos, iskolai értelmében. Sokkal inkább az érdeklődő fiatalok találkozója, ahol közösen megbeszélhetik véleményüket, gondolataikat, és tágíthatják elméjüket.

A projekt az Erasmus+ Program keretében jött létre.

Támogatás azonosítószáma:
Elnyert támogatás:
Események száma és jellege: 2 ifjúsági csere.
Résztvevők száma: alkalmanként 42 fő, összesen 84 résztvevő.

VEKTOR

Kiket vártunk?

Elsősorban olyan 14-29 év közötti fiatalokat, akik érdeklődnek a vállalkozások iránt, esetleg saját maguk is szeretnének indítani egyet, vagy pedig fel akarnak készülni a munka világába való sikeres beilleszkedésre. Különös tekintettel számítottunk az olyan fiatalok jelentkezésére, akik hosszú ideje nehezen találják a helyüket, régóta munkakeresők, vagy nem megfelelő számukra jelenlegi állásuk.

A jelentkezők közül előnyben részesítettük a hátrányos helyzetűeket, ennek köszönhető, hogy valamennyi résztvevő fiatal valamilyen módon (pl.: gazdasági, egészségügyi, földrajzi) okok miatt rászorul a fokozott támogatásra.

Mikor és hol?

  1. Alkalom: 2016.09.07-11., Szarvas
  2. Alkalom: 2016.10.05-09., Gyula

A projekt rendkívül sikeresen zajlott le, és a visszajelzésekre támaszkodva 2017-ben is megrendezésre kerül.

 

A projekt nem jöhetett volna létre a Játszótér Alapítvány közreműködése nélkül, mely gesztor szervezete volt a kezdeményezésnek.

Játszótér Alapítvány

Keresés az oldalon
Támogass egy jó ügyet!

Események
Kövess minket!

Facebook

Támogatóink